afgesloten projecten

12-12-2012 00:00

Project “ Boomheide “ Gennep.

Aannemer : Huybregts Relou uit Son

Dichterbij ontwikkelt het project Boomheide op de Heikant in de gemeente Gennep.  

Het project ‘Boomheide’ betreft een nieuwbouwplan waarbij Dichterbij 15 nieuwbouwwoningen huurt van Parkvisie. De 15 woningen bevinden zich in 5 bouwblokken en zullen intern worden gebruikt als zijnde 5 gelijkvloerse groepswoningen (begane grond) en 15 individuele appartementen op de verdieping. In totaal biedt het project capaciteit voor minimaal 40 cliënten. Met het bouwen van deze woningen sluit Dichterbij aan bij een ondersteuningsbehoefte van een groep veelal ouder wordende mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Een deel van hen heeft daarnaast psychiatrische/autistische en persoonlijkheid stoornissen. Afhankelijk van de ondersteuningsvraag is deze ondersteuning in wonen gericht op ‘samen wonen in een woning’ of zelfstandig wonen in een eigen appartement. Om die reden bestaat het complex woningen uit groepswoningen op de begane grond en appartementen op de verdiepingen. Het ‘woonkarakter’ sluit nauw aan bij de ondersteuningsvraag van de individuele client. Waar nodig worden aanpassingen toegepast, die het wooncomfort verbeteren c.q. aansluiten bij specifieke vragen van de client. Dat past uitstekend bij de visie van Dichterbij.  Door toenemende vergrijzing ontstaat er een steeds grotere vraag naar woningen die afgestemd zijn op de problematiek van het ouder worden.

Boomheide schets

boomheide achterkant

 

Project “de Mulder” Parkvelt Venray

Aannemer : Bouwmij Janssen uit Venray

De Zorggroep biedt in deze veertig zorgappartementen verzorgingshuiszorg aan. Ook bewoners van woonzorgcomplex Het Schuttersveld in Venray krijgen de mogelijkheid om te verhuizen naar De Mulder. Het Schuttersveld biedt nu plek aan 115 bewoners, daarvan verhuizen eind april 2013 veertig bewoners.
Elk appartement bestaat uit een halletje, een woonkamer met een open keuken, een slaapkamer, een badkamer en een berging. Er is een inpandig balkon, ook wel loggia genoemd. Vanuit de hal kan men naar de berging, de badkamer en de woonkamer. De slaapkamer is zowel te bereiken vanuit de badkamer als de woonkamer.

binnen aanzicht veltumsekleffen
 

veltumse kleffen de Mulder

De zorgappartementen in gebouw De Mulder maken onderdeel uit van ParcVelt. Dit is een nieuwe wijk in Veltum en bestaat uit een aantal gebouwen met appartementen en een winkelcentrum. De namen van deze gebouwen verwijzen naar oude ambachten. Behalve  mensen die zorg van De Zorggroep ontvangen, wonen er ook huurders en kopers.

 

Project “ d’n Bogert “  Langenboom

Van der Horst aannemers Mill

In nauw overleg met de gemeente Mill en Sint Hubert is gekozen voor een dorpse uitstraling met karakter. Dit komt tot uiting in de architectuur waarbij een jaren ’30 stijl als uitgangspunt is gekozen. Door het inpassen van eigentijdse elementen is een fris plan ontstaan met een geheel eigen karakter. In fase 1 van D’n Bogerd is goed te zien hoe deze architectuur karakter geeft aan de woningen. In de tweede fase zal dit niet anders zijn.

d'n bogert Langenboom

De duurzame materiaalkeuze versterkt het ontwerp en daardoor krijgen zowel de woningen als het plan een warme uitstraling. In de woningen zijn onder andere warme materialen als handvorm bakstenen, keramische dakpannen en houten kozijnen verwerkt

 

 

Project  Merletgaarde Vierlingsbeek

CHS( Cornelissen - van der Horst Samenwerkende aannemers b.v). uit Zeeland.

Een medisch centrum met 23 koop- en huurwoningen voor jong en oud. Midden in het dorp Vierlingsbeek betekent plan Merletgaarde  ‘wonen met zorg omringd’.

“Jong en oud door elkaar, met 24-uurs gegarandeerde zorg van Pantein voor wie die hulp eventueel nodig heeft. Ook komen de huisarts, fysiotherapeut en de tandarts in een nieuwe medisch centrum. Verder wordt het plein ingericht als dorpsplein.

Opvallend is een bouwblok met zes luxe koopappartementen. Een tegenwicht op het Willem 1-huis aan de Grotestraat aan de andere kant van het tussengelegen park. Woningen met twee slaapkamers en een groot balkon kijkend op het groen , een tiental huurwoningen voor senioren , twee halfvrijstaande woningen en vijf appartementen voor starters of jonge gezinnen boven het medisch centrum.

—————

Terug